PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

czwartek, 29 marca 2012

Wariacja na temat majonezu.

Kolejny "świąteczny " przepis. Tym razem wegański majonez.
Młoda jest fanką tradycyjnego majonezu - więc była surowym krytykiem- smakował!
/ to mój wielki kulinarny sukces;))) /






Potrzebujemy:
- 4 ugotowane ziemniaki
- szklanka przegotowanej, zimnej wody
- łyżka musztardy
- łyżka octu ryżowego
-  łyżka oleju
- sól i pieprz

Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Przekładamy do słoiczka i po nocy w lodówce majonez jest gotowy.
Podałam podstawowy przepis i na tej bazie można szaleć z przyprawami i dodatkami np. świeżych ziół. Już go sobie wyobrażam z koperkiem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz