PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

wtorek, 27 marca 2012

Wegańska sałatka jarzynowa.

Dzisiaj moja wersja tradycyjnej polskiej sałatki jarzynowej. 
Zbliżają się święta, więc przepis może się przydać.
Lekka i smaczna.



























Potrzebujemy:

- 6 ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- mały seler
- 5 ogórków kiszonych
- cebulka zielona
- sól, pieprz
- oliwa

Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler gotujemy bez obierania do miękkości. Następnie studzimy i obieramy. Warzywa i ogórki  kroimy w niedużą kostkę, siekamy cebulkę zieloną, przyprawiamy, dodajemy ok. 3 łyżki oliwy i mieszamy dokładnie.
Pozostawiamy na godzinę w lodówce, aby smaki się przegryzły.
Można dodać także zielony groszek i posiekanego pora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz